top of page

"The Health of Mankind is at Stake" met Dr. Aseem Malhotra, nu ook beschikbaar met Nederlandse ondertiteling


Tegenwind maakte in co-productie met Apple for the Brain een documentaire om mensen bewust te maken over de impact van voeding en medicatie op ons leven.

Na Duitse, Spaanse en Franse ondertitels hebben we ook een versie met Nederlandse

ondertitels.


Bekijk hier de verise met de ondertiteling in het Nederlands:Ellen Verellen van Apple for the Brain, die ook de Tegenwind voice-over stem is organiseerde in mei een event in Antwerpen met Dr. Aseem Malhotra. Ze had een boeiend gesprek met deze invloedrijke dokter over 2 grote industrieën die ons gegijzeld houden: Big Food en Big Pharma.


Zijn boodschap is hoopvol: mits aanpassingen in onze leefstijl kunnen we gezonder worden. En als we koude, harde feiten op een respectvolle, empathische en moedige manier overbrengen aan andersdenkenden kunnen we de farmareuzen-tirannie stoppen.


Onze gezondheidzorg is een mislukt model


De wereldberoemde Britse cardioloog en bestsellerauteur is een expert in de preventie, diagnose en behandeling van hartziekten. Als campagnevoerder van ‘Action on sugar’ ijvert hij met o.a. de bekende chef-kok Jamie Oliver voor gezondere maaltijden in Britse scholen en ziekenhuizen. Hij waarschuwt al jaren voor de schade die wordt veroorzaakt door overmatige suikerconsumptie, met name de rol ervan bij diabetes type 2 en obesitas.


Dr. Malhotra is een arts die kritisch is en hardop durft zeggen dat onze gezondheidszorg (of beter gezegd ziekenzorg) een mislukt model is omdat het aan symptoombestrijding doet in plaats van ziektes bij de wortel aan te pakken. Hij vindt dat er te weinig aandacht gaat naar preventie en bemerkt een gemiste kans van de overheid om tijdens de pandemie mensen naar een gezonder leven te leiden door eenvoudige, goedkope levensstijlveranderingen aan te brengen.


Ambitieuze missie: de farmareuzen-tirannie stoppen


Dr. Malhotra gelooft dat de meeste mensen de waarheid door de vingers zien om zich veilig te voelen, conflicten te vermijden, angst te verminderen en prestige te beschermen. De moedwillige blindheid pakt hij aan door koude, harde feiten op een respectvolle, empathische en moedige manier te brengen. Hij moedigt iedereen aan dat ook op deze wijze te doen om zo de farmareuzen-tirannie te doen stoppen.


Dr. Aseem Malhotra is een enorm begenadigd spreker die bij zijn uitgebreide studies niet over één nacht ijs is gegaan. Ellen Verellen had de eer deze ‘spiritual activist’  te kunnen interviewen in een prachtige Antwerpse loft. 


Geniet ervan,


Mark Sanders, regisseur

Ellen Verellen, uw host

636 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page