top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Brief van een bezorgde moeder

Onze columnist Dirk Theuns bracht dit terecht op zijn facebookpagina.


Dirk Theuns:

Het is niet te geloven dat dit kan, anno 2023, en dat dit wordt getolereerd door zgn. weldenkenden. Door de 'correcte' westerse leiders georganiseerd, omdat hij teveel onrecht van hen kent. Waar blijven de zgn journalisten? Tegen dit soort zaken fulmineren is één van hun kerntaken.

Brief van de moeder van Assange:


“Toen ik vijftig jaar geleden als jonge moeder voor het eerst beviel, dacht ik dat er geen grotere pijn bestond. Echter deze werd snel vergeten, toen ik mijn mooie jongen in mijn armen hield. Ik noemde hem Julian.

Nu weet ik dat ik fout zat. Er is een grotere pijn. De oneindige pijn om de moeder te zijn van een bekroonde journalist, die de moed had, om de waarheid over de misdaden en corruptie op de hoogste regeringsniveaus bekend te maken.

De pijn om te zien hoe mijn zoon, die belangrijke waarheden probeerde te publiceren, onophoudelijk over de hele wereld werd belasterd. De pijn om te zien hoe mijn zoon, die zijn leven op het spel zette om onrecht aan de kaak te stellen, keer op keer werd gearresteerd en geen eerlijk proces kreeg. De pijn van het langzaam zien wegkwijnen van mijn gezonde kind, omdat hem in detentie jarenlang geen adequate gezondheid en medische zorg word geboden.


De pijn die ik doorstond toen ik zag hoe mijn jongen wreed psychologisch werd gemarteld, om zijn grote wil te breken. De constante nachtmerrie van uitlevering aan de VS en levend begraven in extreme eenzame opsluiting voor de rest van zijn leven. De constante angst dat de CIA doorgaat met hun plannen om hem te vermoorden.

De aanraking van verdriet toen ik zag hoe zijn tengere, uitgeputte lichaam zakte na een mini-beroerte tijdens de laatste chronische stresshoorzitting.

Veel mensen raken ook getraumatiseerd, als ze zien dat een wraakzuchtige supermacht zijn onbeperkte middelen gebruikt om één enkel weerloos mens te minachten en vernietigen.

Ik wil alle meelevende, fatsoenlijke burgers verspreid over de hele wereld bedanken voor het protesteren tegen de vervolging van Julian. Blijf alsjeblieft je stem verheffen tot jullie politici, totdat ze het niet meer kunnen horen. Zijn leven ligt in onze handen.”

596 weergaven1 opmerking

1 Comment


Vergeet ook Huig Plug niet te steunen!

Like
bottom of page