top of page

Duitse rechtbank wil Holocaust overlevende opsluiten en gedwongen vaccineren.

Een Duitse rechtbank wil een 85-jarige Joodse componiste en holocaust overlevende, Inna Zhvenetskaya, opsluiten en gedwongen vaccineren.


Het bevel, dat vorige maand werd uitgevaardigd, machtigt medisch personeel om haar onder dwang uit haar huis te halen, zo nodig met politiemacht, haar naar een psychiatrische instelling te vervoeren, zodat haar twee doses van het COVID19-vaccin kunnen worden toegediend. Tegen haar instemming in.


De advocaat van Zhvanetskaya heeft beroep aangetekend en donderdag de rechtbank van Stuttgart-Bad Cannstatt ervan overtuigd het deel van het bevel dat betrekking heeft op de verplichte vaccinatie op te schorten.

De niet-consensuele behandeling zou gerechtvaardigd zijn door de vermeende geestelijke en lichamelijke ziekten van de componiste, waaronder narcisme, egomanie, logorrea, dementie, obesitas, hartklachten en 'een obsessie met muziek'. "Ze gaat volledig op in haar composities en is zo bezig met muziek dat het onmogelijk is om een zinvol gesprek met haar te voeren", aldus het document.


Kennissen van Zhvanetskaya hebben tegengeworpen dat de video die ze deze week maakte bewijst dat ze gezond van geest en lichaam is. Mascha Orel, medeoprichter van een belangenorganisatie voor overlevenden van de holocaust, gaf toe dat de componiste "introvert en autistisch is", maar vertelde aan de Duitse krant TKP, nadat hij met Zhvanetskaya had gesproken, dat dit "normaal is voor een zeer getalenteerde kunstenares", maar dat de voogd van de componist toch jarenlang had geprobeerd zijn pupil in een instelling onder te brengen omdat ze ooit had geweigerd haar medicijnen in te nemen.


Volgens Vera Sharav, een andere holocaust overlevende, is "de gedwongen medische opdracht van de staat aan een individu voor een experimenteel product waarin zij niet heeft toegestemd, een "achteruitgang" naar een afschuwelijk historisch verleden. Zhvenetskaya werd door de rechtbank als "een gevaar voor zichzelf en anderen" bestempelt. Dat herinnert aan het Nazi-tijdperk, waarin dezelfde terminologie werd gebruikt als excuus voor massale opsluiting in psychiatrische instellingen om de samenleving te bevrijden van de "economische last" van de oudere bevolking."


Componiste Inna Zhvanetskaya is naar verluidt ondergedoken om te voorkomen dat de autoriteiten haar gedwongen opsluiten en vaccineren.


725 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page