top of page

"Factcheck NEEN, niet elke arts deelt de mening van de televisie-expert."

Bijgewerkt op: 6 dec. 2022

Dr Erwin Annys stelde zijn boek "Factcheck' voor. Tegenwind was erbij en brengt het in woord en beeld.
Donderdag, 1 december was voor Dr. Erwin Annys een speciale dag. Hij stelde in Mechelen zijn boek voor in het gezelschap van vrienden, familie, collega’s, ex-collega’s en de pers.

Maar eigenlijk was het ook een afscheid van zijn actieve loopbaan als arts. Wat normaal zou gebeuren als een pensioenfeest binnen enkele jaren, met een receptie in een ziekenhuis, ging gisteren door in een Mechelse zaal.

Dr. Annys trok uit eigen wil vorig jaar de deur achter zich dicht in het ziekenhuis waar hij werkte als chirurg en diensthoofd. We hoorden gisteren van zijn zoon dat dit een zware beslissing was, want vader Erwin was een ‘geneesheer’ in hart en nieren.Prof. Lieven Annemans omschreef het mooi in een reflectie op de voorstelling:


"Er zijn verhalen en er zijn verhalen die moeten verteld worden. Dit boek brengt een verhaal dat moest verteld worden.

Het is de getuigenis vanuit de eerste hand, vanop de eerste rij.

Een getuigenis van een arts die vanaf dag nul, in een ruimtepak getooid, samen met zijn collega’s artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners, in de weer was om mensen die geveld waren door COVID-19 te helpen.

In een sfeer van solidariteit, creativiteit en flexibiliteit (iets wat we het voorbije decennium geleidelijk aan hebben zien verloren gaan in de zorg).

Een arts die ook veel mensen heeft zien sterven aan de kwalijke gevolgen van de ziekte, en die dus alles behalve een ‘corona-scepticus’ kan genoemd worden.

Maar gaandeweg ondervond hij dat de aanpak van de meeste beleidsmakers en van de experten die het voor het zeggen hadden niet de juiste was. Dit verhaal is dan ook een relaas van een proces waarin de auteur – Erwin – rondom zich steeds meer dingen zag gebeuren die geen steek hielden."


Wat Erwin zelf hoog in het vaandel draagt is nuance. Hij vertelt het ook in de aflevering van Kompas. Hij denkt niet in termen van zwart en wit, maar in termen van verschillende tinten grijs. Nochtans zullen de factcheckers klaar staan om hem als hyena’s aan te vallen. Prof. Lieven Annemans steunde hem gisteren met wijze woorden van Ghandi en Lincoln :


Eerst zullen ze je negeren en doodzwijgen, dan zullen ze je uitlachen en dan zullen ze je bestrijden. Maar uiteindelijk win je!

You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

5.826 weergaven7 opmerkingen

7 Comments


Dr Erwyn Annys, ik heb respect voor jouw durf om je uit te spreken. Ik neem het je zeker niet kwalijk want we zijn allemaal geconditioneerd, maar je moet toch nog heel wat verder kijken met betrekking tot virussen, de theorie van Louis Pasteur en vooral vaccins. Een goed begin is theinformedparent: https://rumble.com/v266fku-magda-taylor-talking-about-the-informed-parent.html

Like

Peter Braet
Peter Braet
Jan 06, 2023

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-01-06

Vanavond op blckbx.tv over https://moerasbever.com/

"De Ontmaskering "

Like

Lambert Rooijmans
Lambert Rooijmans
Dec 29, 2022

Met groot respect voor Dr Annys Erwin ! wie durft het aan om ZEER OBJECTIEF te beoordelen ? WIE heeft de kennis ( wetenschappelijk en medisch) om de uitwerking van de vaccins te bestuderen...... en WIE DURFT dan ook nog OPENLIJK reageren......? de " natrappers" in het systeem zullen witheet van woede geweest zijn ...!!! de Staatsveiligheid zal ongetwijfeld reeds een dossier hebben opgemaakt....... 40 jaar geleden zou je dan oprecht vrezen voor je leven........

Like

Waar kan ik het boek van Dr Erwin Annys bestellen

S.Deckx

Like
Replying to

Beste,

Via moerasbever.com

Ook op de aangekondigde lezingen met Steven Arrazola de Oñate

Hartelijke groet Luc


Like

Diepe buiging van respect ook voor deze arts die vanuit het veld nu weet en durfde zien wat er gaande was/is. Benieuwd of ook deze respectabele beslissing de nodige vruchten kan brengen naar diegenen die zich door de sociale druk hebben (moeten) laten manipuleren. Als kritisch burger voel ik me nu nóg meer gesterkt en ben ik blij de verklaringen en oprechte bezorgdheden van ook vele andere artsen en wetenschappers, die onafhankelijke wetenschap en de hypothese van Socrates "do not harm" nog hoog in hun vaandel (durven)dragen, te hebben geloofd. Dank Dr Annys..... en ja ook dank aan ALLEN die vanuit hun sector zich durfden en durven uiten. Vg Jose Vanderveken

Like
bottom of page