top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Hoe te ontsnappen aan het Big Tech Social Credit System?


12 cruciale stappen die je nu moet nemen om je identiteit, bezittingen en soevereiniteit te beschermen tegen Big Tech elites.

 

Voor degenen die niet bekend zijn met het onderwerp: de communistische regering van China heeft een "puntensysteem" geïmplementeerd om de "betrouwbaarheid" van personen en bedrijven in China te meten.

 

Chinese burgers worden in realtime gevolgd en in de gaten gehouden, met mogelijk ernstige gevolgen. De score die je behaalt is gekoppeld aan de maatschappelijke diensten waartoe je toegang hebt zoals werkgelegenheid, de mogelijkheid om transportsystemen te gebruiken en toegang tot overheidsdiensten.

 

We denken wellicht dat zoiets Orwelliaans niet kan gebeuren in de Verenigde Staten met zijn levendige geschiedenis van democratie en open vrijheden. Weet echter dat dit systeem, zoals besproken in dit artikel, ook hier al actief is. Het is in stilte geïmplementeerd door het bedrijfsleven. Grote technologiebedrijven zijn al lang bereid om de voorwaarden van service overeenkomsten te misbruiken voor hun eigen voordeel. Deze praktijk heeft nu een nieuw hoogtepunt bereikt na de COVID-19 pandemie.

 

Het bedrijfsleven heeft een cultuur van "woke of wokeness" omarmd. Ze zijn maar al te bereid om krachtige praktijken zoals censuur, zwarte lijsten en het annuleren van accounts te gebruiken om hun klanten ervan te "weerhouden" zich te misdragen.

 

Maar wat nog verontrustender is, is de geheime dwang die de overheid uitoefent op het bedrijfsleven (zoals de heimelijke samenwerking van de regering Biden met Facebook om kritiek op de COVID-pandemie te censureren).

 

We moeten onze afhankelijkheid van Big Tech en andere "woke" bedrijven verminderen. Onthoud dat je alleen gecontroleerd kunt worden in de mate dat je leven afhankelijk is van hun diensten.

 

12 cruciale stappen om je identiteit, bezittingen & soevereiniteit te beschermen

 

Dit is wat je nu moet doen om jezelf te beschermen:

 

1.     Gebruik e-maildiensten die uw privacy beschermen. Gebruik e-maildiensten zoals Protonmail of Vivaldi die privacy benadrukken. Gmail van Google is niet "gratis". In ruil daarvoor bezorg je hen gegevens die worden gebruikt om een marketingprofiel van jou op te bouwen en dat wordt ingevoerd in hun AI-systemen. Ik had eerder Tutanota aanbevolen, maar er doen geruchten de ronde dat de medewerkers e-mails van gebruikers lezen, dus beter eerst afwachten voordat je het goedkeurt.


2.     Stop met het gebruik van Google of Bing voor zoekopdrachten op het web en gebruik een van de volgende alternatieven: Brave Search, Metager, Ghostery, Qwant, Mojeek, DuckDuckGo of StartPage. Het zou een artikel op zich zijn om deze met elkaar te vergelijken en je zou de nodige tijd moeten nemen om de onderlinge verschillen te onderzoeken. DuckDuckGo is waarschijnlijk het meest mainstream van de bovenstaande lijst. De laatste tijd hebben ze echter nauwere banden met Microsoft ontwikkeld en gebruiken ze meer zoekresultaten van Bing, dat meer censuur toepast. Ik zeg niet dat je het niet meer moet gebruiken, maar wees je er wel van bewust en wees voorzichtig.


3.     Stop met internetten via Google Chrome of Microsoft Edge. Google noch Microsoft geven om jouw privacy. Neem in plaats daarvan de tijd om een veiliger alternatief te installeren en te gebruiken, zoals Opera, Waterfox, Brave, Epic of de grootvader van de browserprivacy, Tor Browser. Merk op dat Brave is gebouwd op de open-source versie van de Chrome browser genaamd Chromium. Enige voorzichtigheid is geboden omdat het nog steeds mogelijk is dat Google "achterdeurtjes" plaatst die onbedoeld in Brave kunnen worden opgenomen.


4.     Geef de voorkeur aan Rumble, Odysee of Bitchute om video's te bekijken en installeer Adblocker als je op YouTube kijkt. Dit zijn alternatieve videosites voor Youtube. Ze moeten echter nog de breedte en kwaliteit van de inhoud van Youtube evenaren. Gebruik op zijn minst de Brave browser en installeer de Adblocker extensie om die vervelende advertenties te blokkeren. Merk op dat Google stappen onderneemt om Adblocker aan te pakken, dus dit kan wel of niet werken in de toekomst.


5.     Dump alle cloud-opslagoplossingen zonder zero-knowledge encryptie. Sorry Google Drive, Microsoft cloud-opslag, Amazon Drive en Apple iCloud, maar jullie garanderen geen privacy. Met deze diensten kan Big Tech nog steeds je inhoud bekijken en controleren. Kies in plaats daarvan voor een service met zero-knowledge encryptie waarbij het bedrijf niet naar je inhoud kan kijken. Er zijn talloze aanbieders die in dit artikel worden genoemd, maar enkele voorbeelden zijn Sync, Icedrive en Tresorit.


6.     Dump niet veilige diensten voor het delen van foto's en kies voor een dienst met ingebouwde privacy. Als je Google Foto's, Instagram, Facebook, Flickr en andere mainstream diensten voor het delen van foto's gebruikt, word je blootgesteld aan Big Tech die je foto's gijzelt. Gebruik in plaats daarvan een service voor het delen van foto's die de nadruk legt op privacy, zoals Smugmug ofCryptee.


7.     Kies voor een veilige videoconferentie die je privacy waarborgt. Velen van ons die gewend zijn geraakt aan het gebruik van Zoom voor videoconferenties waren teleurgesteld door de recente aankondiging dat Zoom nu je gegevens gaat doorgeven aan AI. Gebruik in plaats daarvan privacy-georiënteerde videoconferenties zoals Jitsi en Whereby.


8.     Stop met het gebruik van je Google en Facebook ID's om je aan te melden bij andere websites.  Hoe meer we vertrouwen op gecentraliseerde webidentificatie om ons aan te melden bij websites, hoe afhankelijker we worden. U wilt niet worden uitgesloten van essentiële websites als Google besluit om uw account op te heffen. Maak in plaats daarvan individuele accounts aan voor alle websites.


9.     Stop met het gebruik van Amazon en bestel rechtstreeks bij leveranciers of koop lokaal. Velen van ons zijn voor onze goederen afhankelijk geworden van winkelen op Amazon en dit maakt ons afhankelijk van een centrale leverancier. Bestel in plaats daarvan rechtstreeks bij de websites van de aanbieders, zoals Walmart.com, Target.com of BarnesandNoble.com (voor mensen in de VS), of beter nog, richt je op het ondersteunen van fysieke winkelbedrijven.


10.  Probeer zoveel mogelijk contant geld te gebruiken. Creditcardmaatschappijen houden ons uitgavengedrag bij en gebruiken die gegevens voor hun AI-systemen of om je informatie te verkopen aan marketingbedrijven van derden. Contant geld is koning omdat het niet kan worden gevolgd. Probeer het zoveel mogelijk te gebruiken om fysieke bedrijven te steunen.


11.  Bewaar lokale kopieën van al je gegevens op meerdere externe harde schijven. Bewaar alle kopieën van je gegevens en foto's op lokale externe harde schijven. Het is gemakkelijk om terabyte-grote opslagruimte van Seagate te kopen en een back-up te maken van al je gegevens. Het is essentieel dat je meerdere kopieën bewaart voor redundantie (veiligheid door meerdere copiën).


12.  Denk aan decentralisatie en redundantie voor al je gebruik. Het Navy Seal gezegde "Eén is geen, twee is één" is hier van toepassing. Als je maar één exemplaar van iets hebt (bijvoorbeeld e-mail, foto-opslag, videoconferentie oplossing, lokale externe opslag, enz.) ben je niet beveiligd als er iets echt misgaat. Je hebt van alles meerdere kopieën nodig. Zo heb ik graag minstens drie kopieën van alle belangrijke gegevens.

 

Misschien vind je het bovenstaande beangstigend. Je denkt misschien: "Waar moet ik beginnen?" Ik zou je adviseren om klein te beginnen. Kies iets uit de bovenstaande lijst en verdiep je erin. Je kunt de tool installeren of lezen over hoe de tool je privacy beter beschermt dan het "mainstream" equivalent. Schakel vervolgens langzaam over op het nieuwe hulpmiddel.

 

Door bovenstaande oplossingen te implementeren kun je je afhankelijkheid van Big Tech drastisch verminderen en jezelf beschermen tegen hun pogingen om jou in hun greep te krijgen terwijl ze hun sociale kredietsysteem uitrollen. Door nu de tijd te nemen en te leren hoe deze systemen werken, kun je je mate van vrijheid vergroten en je identiteit, bezittingen en veiligheid beschermen.

 

Denk aan de modus operandi van de Big Tech bedrijven. Hun doel is om afhankelijkheid te creëren zodat het hulpmiddel dat ze aanbieden zo'n vast onderdeel van je leven wordt dat je bereid bent om je privacy en uiteindelijk je vrijheid ervoor op te geven. Ze verdienen rechtstreeks aan jouw gebruik van hun systemen.

 

Omdat we Big Tech bedrijven niet kunnen vertrouwen is het aan ons om onszelf om deze technologie te bestuderen en zo te leren hoe we deze tools moeten gebruiken. Het is niet moeilijk! Het kost alleen een beetje tijd en moeite, maar dan ben je wel beschermd. Decentralisatie en redundantie zijn de belangrijkste elementen waar je rekening moet mee houden.

 

Wij hebben altijd de macht gehad om onszelf los te koppelen en daarmee deze Big Tech bedrijven de aandacht en inkomsten te ontzeggen die hun levensader zijn. Door collectief actie te ondernemen sturen we een krachtige boodschap naar Big Tech dat hun machinaties in ons leven niet langer getolereerd worden.

 

Macht en vrijheid keren dan terug naar het individu, waar beide duidelijk  zouden moeten blijven.

 

Dit artikel is geschreven door Ryan Rivera en opnieuw gepubliceerd op DoorToFreedom.org met toestemming van de auteur. Tegenwind nam het hiervan over en vermoed hierbij de originele bron.

 

955 weergaven3 opmerkingen
bottom of page