top of page

Laatste aflevering van "De ontrafeling van dogma's" met Prof. Dr. Kees de Lange in première

Hoe lang duurt duurzame energie?


We zijn alweer toe aan de laatste aflevering van de 4 delige reeks 'De ontrafeling van dogma's.' Prof. Dr. Kees de Lange heeft ons op een kritische manier zijn visie gegeven over verschillende dogma's die heersen in het actuele wereldbeeld over klimaat en milieu.

Voor de 4de aflevering zitten we nog steeds in het bergdorpje Casares. In een eerste gedeelte gaat het over elektrische auto's. Op zijn eigenzinnige, kritische manier heeft de Lange het over de problemen bij auto's op elektriciteit, van de nood aan grondstoffen voor de batterijen tot het niet altijd groen opladen van de batterijen.


In een volgend deel gaat het over waterstof en kernenergie. Beide door tegenstanders omschreven als gevaarlijk, maar toch niet direct uit te wissen in de komende klimaat scenario's.


In een laatste deel keren we terug naar de rust van de Finca Pura Vida in een ander bergdorpje Gaucin. Hier is het tijd om de eindrekening te maken.


Ik denk dat we kunnen terugblikken op een boeiende reeks. Een reeks die hoognodig was gezien de actuele situatie in Vlaanderen en Nederland.