top of page

Mijn Pinterest account dreigt te worden opgezegd.De afgelopen week ontving ik maar liefst 14 meldingen van Pinterest dat ik foto's heb opgeslagen die in strijd zijn met de EU Digitale Diensten Verordening. Mijn Pinterest account dreigt te worden opgezegd.

fotorechten: pinterest


Het betreft een viertal foto's van Marilyn Monroe uit de jaren '50. Een paar foto's van vrouwelijke popartiesten uit de jaren '70 waaronder Debbie Harry van Blondie. Een van mijn favoriete bands toen ik een tiener was. Deze foto's zijn allen in strijd met het Pinterest beleid voor volwassenen. De pose, het badpak, of het jurkje zijn blijkbaar aanstootgevend of te erotisch van aard.


Tijdens seksuele voorlichting op lagere scholen wordt tegenwoordig bij kinderen vanaf een jaar of elf al aandacht besteed aan transgenderisme, maar een foto van een popster in minirok is tegenwoordig onverantwoord.

Onderstaande foto van een hardloopster is verwijderd wegens "haatzaaien". Het betreft een foto van een jonge Duitse atleet die oefent voor de Olympische spelen van 1936. Ik heb veel foto's uit die tijd opgeslagen vanwege mijn belangstelling voor het leven in Europa voor - en tijdens - WOII.


Je krijgt een keurige uitleg bij de verwijderde content; "We hebben deze schending zelf onderzocht en geïdentificeerd. We hebben deze beslissing genomen met behulp van een hybride methode. Dit betekent dat een mens heeft vastgesteld dat content op Pinterest in strijd is met ons beleid, en dat geautomatiseerde

systemen hebben geïdentificeerd dat jouw Pins daar ook onder valt."


Wat voor een "mens" was dat dan die mijn Pins onfatsoenlijk vond? Welke nationaliteit, opleiding, leeftijd en "gender" ? We zullen het nooit weten.


En verder: "Als je je in de Europese Unie bevindt, kun je het geschil ook aanhangig maken bij een instantie voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting die is gecertificeerd op grond van de

digitaledienstenverordening, of naar een rechtbank stappen."


Voor mij is het leven in de EU met de dag benauwender en beangstigender aan het worden. Alsof je in een soort onwerkelijke nachtmerrie terecht bent gekomen. Hoe gaan we deze Europese waanzin stoppen?


Ik heb me voorgenomen om dit soort ontwikkelingen ter discussie te blijven stellen, maar houd er rekening mee dat ik op een dag niet meer op social media te vinden ben.


Je vindt ook deze interessante artikels van de auteur Twan Houben terug op zijn LinkedIn pagina. Hij zal in de toekomst als extra nog meer diepgaande dossiers brengen, waar hij zijn kritische visie onderbouwd zal meegeven.

405 weergaven1 opmerking

1 opmerking


Gebruiken ze chatGPT of een soortgelijk algoritme ?

Like
bottom of page