top of page

'Moeder & Kind': een boek dat wil troosten, ontroeren en inspireren.

Dag beste vrienden van Tegenwind,

 

Met enige regelmaat plaatste ik een column op deze belangwekkende website. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de lieve respons die ik daarvoor mocht ontvangen.

 

Mijn intentie is altijd om verbindend te schrijven, maar altijd met een kritische blik. Omdat ik zelf nogal gevoelig ben voor onwaarheden, mijn lichaam reageert daar zelfs redelijk fel op, poog ik in alles wat ik doe waarheidsgevoelig te zijn.Ik pretendeer ze niet te bezitten, maar de zoektocht ernaar zie ik als een levensmissie. Niet voor niets zijn zowel Tolstoj als , Gandhi grote helden van me.


Zo ook met het boek ‘Moeder & Kind’ dat ik jullie graag wil voorstellen. Met veel liefde en compassie poog ik een leven te beschrijven van een gezin dat van in den beginne gedoemd was uit elkaar te vallen. Het decennium der escapisme deed zijn intrede, en ik keek ernaar. Ik keek naar kinderen die kinderen kregen en afstand werd mijn tweede natuur. Daardoor kon ik kijken en voelen.


En voila, dat heeft geleid naar dit boek waar ik trots op ben. Ik schreef dit omdat ik ervan overtuigd ben dat als we kijken naar dat wat werkelijk is, we kunnen groeien naar iets dat we werkelijk willen. Bovendien zijn we zowat de eerste generatie die zoveel mogelijkheden aangereikt krijgt om onze trauma's te helen. Wij kunnen, als het ware, de negatieve patronenen een halt toe roepen. Als we dat collectief doen, zou er weleens een hele andere wereld tevoorschijn kunnen komen.


Niks onder het tapijt, alles op tafel, met de billen bloot, met een lach en een traan, leren wat er te leren valt, en verder. Zoiets.


In dit boek leg ik een weg af die begint met een leven waarin ik vooral bestond uit één langgerekte reactie om daarna via vergeving bevrijdt te zijn van al die negativiteit. Tot mijn grote geluk heeft dat geleid naar een ontspannen, liefdevolle relatie met mijn moeder. Een feit waar ik dankbaar en blij voor ben.


Ik hoop dat jullie dit boek lezen en jullie eigen verhaal erin lezen. Ik hoop een voorzet te geven, voor datgene wat je zelf moet afmaken. Ik hoop te laten zien dat vergeving echt een superkracht is. Ik hoop dat u ontroerd bent, misschien is dat mijn hoogste doel. Een ontroerd hart wordt zacht, stil en open. En zo kan al de schoonheid die ons omringt de weg vinden naar onszelf: een plek waar ze thuis is.

 

Veel leesplezier of cadeaugeef plezier.


ps: het boek kan in quasi elke winkel besteld worden. Zelf raad ik altijd Bloom zelf aan omdat het lieve mensen zijn, en het boek hebben uitgegeven.
UIT HET PERSBERICHT:


‘Moeder & Kind’ is een eerlijk, poëtisch, kwetsbaar en rauw portret van een jongetje dat zich staande diende te houden in een gezin dat zich langzaam maar zeker naar de afgrond bewoog.


Dit is een verhaal dat kan troosten, inspireren en moed geven.

 

In zijn eerste boek verhaalt Steve Aernouts over zijn jeugd en hoe de gevolgen daarvan doorspelen in zijn volwassen leven. Hij vertelt straffe (verdrietige en grappige) verhalen aangevuld met liefdevolle inzichten die flirten met kennis uit de psychologie. Dit boek is een eerlijk en rauw relaas van een jongetje dat zichzelf heeft opgevoed. Met vallen en opstaan kon hij in zijn dertiger jaren eindelijk verlost geraken van zijn minderwaardigheid.

 

Uiteindelijk reikte hij zijn hand uit voor vergeving. Daardoor kreeg hij een nieuwe moeder en zij een nieuwe zoon. De liefde had het laatste woord, en liefde kan niet genoeg gedeeld worden. Vandaar dit boek: Moeder & Kind.


Een allerliefste groet, en dank je voor uw aandacht.

123 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page