top of page

Nieuwe datum voor "De ontmaskering". Artikel in 'De Morgen' bewijst dat onze toernee nog zin heeft

Ten gevolge van het onverwachte en jammerlijke sluiten van de deuren van het TriArte theater, kon ‘De Ontmaskering’ op 4 februari niet doorgaan. Steven Arrazola de Oñate en ikzelf zijn verheugd te kunnen aankondigen dat deze speciale voorstelling, die tevens gefilmd zal worden door het team van Tegenwind.tv, plaats zal vinden op zondag 16/4 in MC-Square, Philipssite te Leuven.

Dagvoorstelling


Aangezien er heel wat te vertellen valt en we het belangrijk vinden een zo genuanceerd en zo compleet mogelijk verhaal te brengen over het hoe en het waarom van de coronapandemie-aanpak, alsmede de gevolgen ervan, wordt het een dagvoorstelling, waarvan je onderaan het programma vindt.


We hopen dat jullie erin slagen om mensen mee te brengen die jullie liefhebben en de ogen willen openen. Ik denk dat we allemaal door een proces van bewustwording moeten gaan en dat we elkaar daarin moeten trachten te steunen en te begrijpen. In die zin helpen alle kleine beetjes onze maatschappij vooruit. Dat is ook de reden waarom ik het als arts belangrijk vind om me voor deze zaak te blijven inzetten. Pas als voldoende mensen opnieuw beseffen dat we als patiënten rechten hebben die ook in de toekomst niet meer geschoffeerd mogen worden, kunnen we een herhaling voorkomen van wat we hebben meegemaakt.


Nutteloze mondmaskers


Onze voorstelling heet niet voor niets ‘De Ontmaskering’. Daarom kom ik graag even terug op een artikel dat eergisteren in DeMorgen verscheen, getiteld: ‘Mondmaskers maken weinig tot geen verschil, stelt grote studie. Maar deskundigen waarschuwen voor gaten in onderzoek.’


Dit artikel is een reactie op de recent gepubliceerde Cochrane Review verricht door Tom Jefferson en twaalf andere integere wetenschappers van het gerespecteerde Center of Evidence-Based Medicine (CEBM) in Oxford. Het artikel wil de burger op een voorzichtige manier beschermen tegen mogelijk gevaarlijke conclusies van de Oxford-analyse.

De Oxford Cochrane Review is de vijfde geüpdate versie van een uitgebreide analyse, niet alléén van mondmaskers maar ook van alle fysieke interventies die werden toegepast in een poging de verspreiding van luchtwegvirussen als het coronavirus te verminderen.


De Oxford-wetenschappers, die geen belangen hebben bij de verkoop van mondmaskers, zijn al 15 jaar bezig met dit onderzoek.

Tot voor het uitbreken van de corona-pandemie, werden hun analyses wereldwijd eerlijk naar waarde geschat. Dat is ook de reden dat onze televisie-experten niet zo lang geleden mondmaskers nog zinloos achtten ter bescherming tegen de aërosoltransmissie van luchtwegvirussen. Sindsdien is er echter veel veranderd.


Censuur en desinformatie


Ik ontmoette Tom Jefferson in 2022 in Kopenhagen bij het congres met de veelzeggende naam ‘Lack of Scientific Freedom’. Sedert de pandemie ervaart zijn groep censuur, desinformatie en het - politiek geregisseerd - foutief weergeven van hun conclusies. Zij concluderen terecht dat de maskers louter van politiek belang zijn, als zichtbaar symbool dat de politiek ‘iets onderneemt’, in plaats van bijvoorbeeld de ziekenhuisproblemen op gebied van personeelsbezetting en infrastructuur effectief structureel aan te pakken.


Het CEBM meldt sedert de coronapandemie zelfs politiek georkestreerde persoonlijke aanvallen, van het genre zoals ook andere wetenschappers en professoren die in deze bizarre tijden ervaren. Dergelijke aanvallen maakten zij nooit eerder mee. De aanvallen die zij ondergaan, blijken bij nadere analyse keer op keer misleidend en ongegrond.


Misleiding


Het is mijn eerlijke mening dat het artikel in De Morgen tot diezelfde misleidende categorie behoort en dat het niets verandert aan de pijnlijke conclusie die al jaren bekend is en die aan het publiek zou moeten gecommuniceerd worden: mondmaskers hebben zeer weinig tot geen effect op het voorkomen van luchtweginfecties. Voor gezonde mensen zijn ze helemaal disproportioneel.


Dat is één van de redenen waarom ik samen met Steven Arrazola de Oñate ‘De Ontmaskering’-lezing geef. Moeten onze zorgverleners verder gedwongen worden om dag in dag uit te functioneren met mondmaskers, waarvoor bijzonder weinig tot geen wetenschappelijke evidentie bestaat en die hen bovendien rechtstreeks schaden (mondmaskers verhogen stresshormonen, veroorzaken bij sommige mensen huidirritatie en bemoeilijken de ademhaling).


Is dat de beloning die onze zorgverleners verdienen na zwaar werk tijdens de pandemie? Bestaat er een geneeskunde zonder maskers en een geneeskunde met maskers, met corona als kantelpunt? Gaan we massaal belastingsgeld blijven besteden aan zeer weinig tot ineffectieve mondmaskers? Om nog maar te zwijgen van de milieubelasting die deze onnodige mondmaskers veroorzaken.


Mijn verwachting is dat de televisie-experten de komende lente en zomer zullen aangrijpen om te stellen dat er dan geen gevaar meer is voor luchtwegvirussen en dat de maskers voor onze zorgverleners dan mogen vallen. Klinkt logisch voor de burger, niet?


Schijnargumenten


78 CRT-studies met de hoogste wetenschappelijke evidentie tonen tot die tijd aan dat de mondmaskers zo goed als géén tot helemaal géén effect hebben. Welke tegenargumenten brengt het De Morgen-artikel dan? Ik speelde even met het idee om hier de argumenten één voor één te ontkrachten zoals Prof. Mattias Desmet dat onlangs zo mooi en probleemloos deed ten aanzien van de vergelijkbare schijnargumenten die werden aangevoerd om zijn maatschappijkritische boek tijdens de lessen Cultuur- en Maatschappijkritiek te verbieden voor gebruik.


In dit geval verkies ik echter simpelweg om de aangehaalde argumenten tegen de Oxford Cochrane Review studie, die mooi ‘De Ontmaskering’ bekrachtigt, tijdens ‘De Ontmaskering’-lezing zelf van wederwoord te dienen. We gaan er een boeiende dag van maken. Tot dan!


Dr. Erwin Annys.

Tickets voor ‘De Ontmaskering’, MC-Square Philipssite te Leuven – 16/04/23 zijn verkrijgbaar via https://moerasbever.comDe ontmaskering

16 APRIL 2023

MS-SQUARE - PHILIPSSITE 5B-1

LEUVEN8.00 Ontvangst

8.40 Waarom deze dag?

9.00 Hoe is het zover kunnen komen?

10.40-11.00 Koffiepauze

11.00 De ontmaskering van onwetenschappelijkheid.

12.40-13.20 Broodjeslunch

13.20 Van vaccins tot dwangmaatregelen.

15.00-15.20 Koffiepauze

15.20 Waarom mRNA-vaccins gestopt moeten worden.

17.00 Publieksvragen

17.40 Het begin van een betere samenleving?

18.00 Afsluiting.

649 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Jan Ver Elst
Jan Ver Elst
Feb 26, 2023

De Morgen is geen referentie meer voor mij. Helaas geldt dat ook voor de andere MSM.

Like

Peter Braet
Peter Braet
Feb 26, 2023

Werd ondertussen een expert in censuurontwijking, en hoewel we vroeger wel eens gelezen hadden wat mensen onder dictaturen als Rusland, Iran en andere onfrisse oorden moeten doen om censuur te ontwijken hebben we dat recent dankzij de EU zelf eens kunnen uittesten, en heb ik het genoegen te weten in staat te zijn zelfs door de Chinese "Great Firewall" te kunnen breken mocht het hier ooit ook zo erg worden.


En de slavenmaskers, ik ben nog altijd aan het eerste tienpak, dus heb ze vrijwel nooit gedragen. Dacht eerst er autistisch van te worden want kan geen zinnig gesprek voeren met zo'n gemaskerde; keek dan weg en luisterde met één oor naar wat die slaaf te vertellen had alsof we…


Like
bottom of page