top of page

Steve Aernouts: 'We willen inspireren, verbazen, verrassen, kennis laten maken met wat wij als mensen van nature zijn'

Lieve mensen,


We zitten nog steeds in turbulente tijden en de vraag die velen zich stellen is: 'wat kan ik doen'? Die vraag stelde ik mezelf ook, en ik wacht nog steeds op een antwoord. In de tussentijd besloot ik om me zoveel mogelijk te focussen op de schoonheid van ons bestaan. En dan kom je mensen tegen, niet één, niet twee, maar zovelen die met een groot hart in het leven staan en zich niet laten murw slagen door de politiek en haar regelneverij. Die mensen wilden wij interviewen. Dit om u te inspireren, te verbazen, te verrassen, kennis te laten maken met wat wij als mensen van nature zijn: we zijn scheppende wezens. Dus we zijn geen 'gedweeë volgzame wezens', nee, simpelweg creërende wezens. Dus dat kunnen we, nu, vroeger en later. Deze mensen deden het. Kijk, voel en verras u met 'de show over alles'.


Wanneer je onrecht eenmaal in de ogen kijkt, lijkt het alsof je een schaduw aantreft die niet meer te stoppen is. De omvang van de schaduwvlek van onrecht, leugens en bedrog lijkt zich in een ras tempo uit te spreiden en alles om zich heen mee te nemen. Eens je dit donkere gevaarte ziet, is het heel erg moeilijk om je ogen er nog voor te sluiten.


Ze zeggen weleens dat je aantrekt waar je je op focust. Dat zou een prachtig mooie zaak zijn als je focus lag op lichtheid, weldaad, overvloed of zelfs esthetiek. Maar een focus op het donker, beter bekend als het kwaad dat ons bestuurt, de leugens die ons voorgehouden worden of het grote toneelspel waarin we spelen, kruipt na een tijdje niet in je koude kleren.


Juist omdat er ook nood is aan een lamp die onze donkere omgeving verlicht, willen wij - Steve Aernouts, Mark Sanders en Iris Scheys - de wereld verwarmen met De Show over Alles. We verleggen in deze talkshow de focus naar het moois dat de wereld ons nog te bieden heeft. Er lopen namelijk nog heel veel prachtige zielen rond op deze bijzondere aardkloot. Mensen met inspirerende verhalen, helpende handen, diepgaande inhoud of gewoon ingenieuze ideeën. En juist hun verhalen willen we met jullie delen. Niet omdat we willen dat je je ogen sluit voor de kille wereld waarin we soms leven, maar vooral om je eraan te herinneren dat er nog zoveel moois te ontdekken valt.


Deze week geven we een podium aan een 90-jarige prachtige ziel, die in haar leven onderdak gaf aan meer dan 400 kinderen. Vaak belandden de kinderen als pasgeboren baby’s in haar armen tot de ouders er weer klaar voor waren om ervoor te zorgen. Door haar tomeloze inzet ontdekte Freya de essentie van dit leven: liefde.

Freya Dias wordt hier en daar de Vlaamse moeder Theresa genoemd. Dat ze een hart van goud heeft, staat vast. Ontdek in deze aflevering van de Show over Alles hoe ze erin geslaagd is om meer dan 400 kinderen een thuis te geven en de essentie van dit leven te ontdekken.

Op ons YouTubekanaal ‘De Show over Alles’ vind je meerdere afleveringen. Onder andere over trauma’s met een kleine ’t’, over alles verliezen en daarna weer rechtkrabbelen, over eigenhandig een school oprichten of zelfs over een droom voor onze gezondheidszorg.

Raken deze afleveringen jou? Deel ze dan vooral met jouw familie en/of kennissen en abonneer je op het kanaal van De Show over Alles. Elke like helpt ons om een groter publiek te bereiken en de wereld te laten zien dat er nog veel moois is.Bekijk hier de aflevering met "tanteken":Bekijk hier de andere andere afleveringen:
1.183 weergaven1 opmerking
bottom of page